سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
جلسه طلاب لنجان

حوزه/ مدیر سابق مرکز تخصصی نماز در جمع طلاب لنجانی به چهار سوال درباره پیامبر گرامی اسلام (ص) پاسخ داد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام آیتی در جلسه طلاب و فضلای لنجانی مقیم قم که در مسجد سلمان قم برگزار شد، به این سوال که پیامبر (ص) که بود؟ پاسخ داد و اظهار داشت: خداوند متعال در آیه ۲۹ سوره فتح به این سوال پاسخ داده و فرموده است: «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُکَّعًا سُجَّدًا یَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا سِیمَاهُمْ فِی وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَلِکَ مَثَلُهُمْ فِی التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِی الْإِنْجِیلِ کَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَی عَلَی سُوقِهِ یُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِیَغِیظَ بِهِمُ الْکُفَّارَ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِیمًا / محمد [ص] پیامبر خداست و کسانی که با اویند بر کافران سختگیر [و] با همدیگر مهربانند آنان را در رکوع و سجود می ‏بینی فضل و خشنودی خدا را خواستارند علامت [مشخصه] آنان بر اثر سجود در چهره ‏هایشان است این صفت ایشان است در تورات و مثل آنها در انجیل چون کشته‏ ای است که جوانه خود برآورد و آن را مایه دهد تا ستبر شود و بر ساقه ‏های خود بایستد و دهقانان را به شگفت آورد تا از [انبوهی] آنان [خدا] کافران را به خشم دراندازد خدا به کسانی از آنان که ایمان آورده و کارهای شایسته کرده‏ اند آمرزش و پاداش بزرگی وعده داده‏ است».

مدیر سابق مرکز تخصصی نماز خاطرنشان ساخت: همچنین خدای متعال در آیه ۱۲۸ سوره توبه درباره حضرت محمد (ص) اینگونه فرموده است: « لَقَدْ جَاءَکُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِکُمْ عَزِیزٌ عَلَیْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِیصٌ عَلَیْکُمْ بِالْمُؤْمِنِینَ رَءُوفٌ رَحِیمٌ / همانا رسولی از جنس شما برای (هدایت) شما آمد که فقر و پریشانی و جهل و فلاکت شما بر او سخت می‌آید و بر (آسایش و نجات) شما بسیار حریص و به مؤمنان رئوف و مهربان است».

سخنران این جلسه به سوال بعدی «چرا خداوند متعال، پیامبر (ص) را فرستاد؟» اشاره و تصریح کرد: کلمه «ارسلناک» بارها در قرآن کریم آمده است که یکی از آنان، آیات ۴۵ و ۴۶ سوره احزاب است که خداوند متعال می فرماید: یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ إِنَّا أَرْسَلْنَاکَ شَاهِدًا وَمُبَشِّرًا وَنَذِیرًا * وَدَاعِیًا إِلَی اللَّهِ بِإِذْنِهِ وَسِرَاجًا مُنِیرًا / ای پیامبر (گرامی) ما تو را به رسالت فرستادیم تا (بر نیک و بد خلق) گواه باشی و (خوبان را به رحمت الهی) مژده دهی و (بدان را از عذاب خدا) بترسانی * و به اذن حق (خلق را) به سوی خدا دعوت کنی و (در این شب ظلمانی جهان) چراغ فروزان عالم باشی».

پاسخ به چهار سوال پیرامون رسول گرامی اسلام (ص)

حجت الاسلام آیتی در پاسخ به این سؤال که «پیامبر چه فرمود؟» اظهار داشت: کتاب های گوناگونی پیرامون این موضوع به رشته تحریر درآمده که برخی آنان، کتاب های «نامه های پیامبر»، «سخنان پیامبر»، «نگرانی های پیامبر»، «حکمت های پیامبر» و ... است.

مدیر سابق مرکز تخصصی نماز به سؤال «پیامبر چگونه گفت؟» نیز پاسخ داد و ابراز داشت: پاسخ به این سؤال به دو صورت «پیامبر چه اصولی را در تبلیغ و بیان مطالب رعایت کرد» و «با چه روش هایی بیان می کرد» تقسیم می شود.

سخنران این جلسه خاطرنشان ساخت: اصل اولویت بندی در بیان مسائل، یکی از اصولی است که نبی مکرم اسلام (ص) در نوع بیان مطالب خود لحاظ می کردند.

حجت الاسلام آیتی تصریح کرد: جامع نگری، اصول دیگری بود که رسول خدا (ص) در تبلیغ خود رعایت می کردند و ما مبلغین نیز باید از این اصل پیروی کنیم و در مناسبت های تبلیغی از آن استفاده نماییم.

وی بیان داشت: آسان گیری نیز از دیگر اصولی بود که نبی مکرم اسلام (ص) در تبلیغ خود از آن استفاده می کردند؛ رسول خدا (ص) به مبلغانی که به نقاط دیگر اعزام می کردند، توصیه به آسان گیری می کردند و از سخت گیری بر مردم بر حذر می داشتند.

مدیر سابق مرکز تخصصی نماز اظهار داشت: کتاب «سیره تربیتی پیامبر و اهل بیت (ع)» از جمله کتبی است که بسیار برای این موضوع مناسبت است.

سخنران این جلسه ابراز داشت: ما نسبت به پیامبر (ص) کم انگاری کرده ایم؛ نخ تسبیح دین نسبت به مردم، پیامبر است و ما متأسفانه این نخ را از تسبیح کنده ایم و از اهل بیت (ع) شروع کرده ایم.

حجت الاسلام آیتی خاطرنشان ساخت: اگر به دنبال وحدت هستیم، راه آن شروع از پیامبر (ص) است؛ برای معرفی دین به جهانیان نیز باید آورنده آن را به همگان معرفی کنیم.

پاسخ به چهار سوال پیرامون رسول گرامی اسلام (ص)

همچنین در این جلسه، حجت الاسلام ایزدی، نماینده طلاب لنجان نیز به ایراد سخن پرداخت و گفت: انتخابات مجمع نمایندگان طلاب مطابق با برنامه ها در نیمه دوم امسال برگزار خواهد داشت و دوره جدید آن آغاز خواهد شد.

وی اظهار داشت: یکی از کارهای مهم مجمع نمایندگان طلاب، خدمت رسانی به طلاب است که مرکز خدمات حوزه، مصداق این کار است که با پیشنهاد این مجمع به دستور رهبر معظم انقلاب راه اندازی شده است.

نماینده طلاب لنجان ابراز داشت: رسیدگی به امور طلاب، فضلا، روحانیون و علما از وظایف مجمع نمایندگان طلاب بوده و قدم های مناسبی در این مسیر برداشته شده است.

حجت الاسلام ایزدی خاطرنشان ساخت: ارائه طرح های جدید به نهادهای حوزوی از سوی کمیته های ۱۴ گانه مجمع نمایندگان طلاب از جمله برنامه هایی است که در این مجمع صورت می پذیرد.

وی تصریح کرد: مجمع نمایندگان طلاب از اهمیت بالایی برخوردار بوده و شرکت در انتخابات این مجمع از ضروریاتی است که باید به آن اهمیت داد.

نماینده طلاب و فضلای لنجان در پایان بیان داشت: گروه تبلیغی طلاب لنجان از گذشته فعالیت های مناسبی داشته و برای ادامه راه نیز نیازمند حضور فعال بزرگواران هستیم تا بتوانیم فعالیت های تبلیغی را مخصوصا برای مدارس آموزش و پرورش داشته باشیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha